Banking Forum

SBI Clerk Previous Solved Exam paper-General Awarness

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline raj

  • **
  • 84
  • +1/-0
SBI Clerk Previous Solved Exam paper-General Awarness
« on: April 29, 2010, 04:30:37 PM »

.Madhesdi National Liberation Front (MNLF) is an organization active in which of the following countries ?

(A) Pakistan

(B) Myanmar

(C) Uganda

(D) Iran

(E) Nepal

ANS-(E)

2. Who amongst the following cricketers became the ninth Indian to claim 150 or more wickets ?

(A) A.Kumble

(B) A.Agarkar

(C) S.Tendulkar

(D) Harbhajan

(E) None of these

ANS-(C)

3. Who amongst the following is the author of the famous classical book “A passage to India”?

(A) Mark Twain

(B) Nayantara Sehgal

(C) Nirad C. Choudhuri

(D) E.M.Foster

(E) None of these

ANS-(D)

4. which of the following countries has decided to offer knighthood to Salman Rushdie ?

(A) France

(B) Italy

(C) Germany

(D) U.K.

(E) None of these

ANS-(D)

5. As per Economic Survey 2006-07 India’s share in World Export has been -

(A) 0.5 %

(B) 0.75 %

(C) 1 %

(D) 1.25 %

(E) 1.5 %

ANS-(D)

6. As per Economic Survey 2006-07 the foodgrain production may not touch the target fixed for the year. What is the target of the same set for the period ?

(A) 100 million tonnes

(B) 220 million tonnes

(C) 175 million tonnes

(D) 250 million tonnes

(E) 320 million tonnes

ANS-(B)

7. Who amongst the following returned to earth after a long period 195 days stay in space ?

(A) Angie Brewer

(B) Mike Leinbach

(C) Shruti Vadera

(D) Sunita Williams

(E) None of these

ANS-(D)

8. which of the following rate is NOT decided by Reserve Bank Of India ?

(A) Bank Rate

(B) Repo Rate

(C) Reverse Repo Rate

(D) Income Tax Rate

(E) All of these

ANS-(D)

9. Who amongst the following was honoured with the Jawaharlal Nehru Award for International Understanding fiven away recently ?

(A) Mr. Umaru Yar Adua

(B) Mr. Luiz Inacio Lula da Silva

(C) Mr. Vladimir Putin

(D) Mr. Felipe Calderon

(E) None Of these

ANS-(E) Olafur Ragnar

10. Who amongst the following actors won the award for the best actor in the 8th International Indian Film Academy Awards Ceremony held recently ?

(A) Saif Ali Khan

(B) Sanjay Dutt

(C) Arshad Warshi

(D) Abhishek Bachchan

(E) Hrithik Roshan

ANS-(E)


 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 180 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.
Name: Email:
Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture:
What is the Value of 91-3:

Subscribe To Enter your email address: