Banking Forum

LIC AAO Current Affairs Practice Set 1

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sora

  • *****
  • 408
  • +1/-0
LIC AAO Current Affairs Practice Set 1
« on: February 27, 2016, 05:13:33 PM »

LIC AAO Current Affairs Practice Set 1 - Get the updated current affairs practice set for preparation to LIC AAO exam.

1. Name the Former Lok Sabha Speaker who passed away in February.
Answer. Balram Jakhar

2. India with which country signed a protocol to amend the Double Taxation Avoidance Convention?
Answer. Armenia

3. Who is the author of The book titled Nathuram Godse - The Story of an Assassin?
Answer. Anup Ashok Sardesai

4. Reserve Bank kept its growth projections for Indian economy unchanged at how much percent for the current fiscal year?
Answer. 7.4 per cent


5. Who was honoured with the V Shantaram Lifetime Achievement Award at the 14th edition of the Mumbai International Festival for Documentary, Short and Animation Films (MIFF 2016)?
Answer. Naresh Bedi



6. Reserve Bank of India signed a pact with which central bank to enter into a Currency Swap Agreement, which is aimed at strengthening economic ties with the Gulf nation?
Answer. Central Bank of the UAE

7. Who will remain Securities and Exchange Board of India (SEBI) Chairman till March 1, 2017 with the government extending his term by over a year?
Answer. U.K. Sinha

8. Name the Indo-British filmmaker who won Grammy Award for Best Music Film for his documentary Amy.
Answer. Asif Kapadia

9. The Supreme Court directed the RBI to provide a list of companies, which had defaulted bank loans of over how many amount while expressing serious concern over the rise in bad loans?
Answer. Rs. 500 crore

10. What is the rank of India out of 38 countries in the U.S. Chamber of Commerce-International Intellectual Property Index?
Answer. Rank 37


 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 180 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.
Name: Email:
Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture:
Which is the Second Alphabet in Love:

Subscribe To Enter your email address: